Fasadrengöring

Investera i fasadrengöring

En fasad angrips löpande av föroreningar såsom alger, mögel, lavar, sot och fett. För dig som fastighetsägare är det viktigt att ta hand om din fasad eftersom aggressiviteten hos föroreningarna ökar med tiden, vilket får fasadmaterialets PH att sjunka med en vittringsprocess som följd.

Fasadtvättning är en investering

I egenskap av fastighetsägare bör du därför se fasadtvättning som en ren investering i din tillgång samtidigt som det även höjer utifrån intrycket markant och sannolikt får enklare att attrahera hyresgäster.

Fasadrengöring med skonsamma metoder

RIAB utför fasadtvättning med ultrarent vatten, vilket är en mycket skonsam metod för både miljö och fasadens ytor då inga kemikalier behövs. Därtill sker rengöringen med lågt tryck, så inte fasaden riskerar att skadas.

Tryggt & rent med Rönnäng

Allt arbete sker från markplan med långa teleskopskaften upp till en höjd om 18 meter. Det gör att vi undviker riskfyllt arbete från skylift och byggställning. Snabbt, säkert och effektivt!

Lokalvård
& städ sedan 1998

Vet du att du kan få en kostnadsfri offert inom 24 timmar?

Extra rent med ultrarent vatten

Ultrarent vatten är vanligt vatten som filtrerats och avjoniserats i ett aggregat. Salter, mineraler, metaller och lösta gaser elimineras på detta sätt från vattnet. Enkelt uttryckt strävar det renade och oladdade vattnet efter att åter ta upp laddningar vilket gör det ”aggressivt” och beter sig då som ett lösningsmedel och angriper smuts och fett.

Skonsamma rengöringsmedel för fasaden

Vid tyngre nedsmutsning kan dock kemikalier behöva användas. Då väljer vi endast medel som är biologiskt nedbrytbara och skonsamma mot fasaden.

Finns det underhållsfria fasader?

Betong, tegel, plåt och stenmaterial kallas vanligen för underhållsfria, men det krävs regelbunden rengöring för att de ej skall angripas av någon förorening eller påväxt och för att behålla rätt färgnyans.
Det som menas med underhållsfritt är att de inte behöver ytskyddas på samma som till exempel trä, som annars kan ruttna. I princip alla ytor drabbas tyvärr av någon form av förorening eller påväxt.

Har du frågor om fasadrengöring?

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring fasadrengöring eller vill ha en kostnadsfri offert. Rönnäng Industritjänst arbetar med fasadrengöring för företag i främst Göteborg, Stenungsund, Orust, Tjörn, Kungälv, Uddevalla och Ljungskile med omnejd, men kan även ta uppdrag utanför dessa områden.